آهن بیش از یک قرن است که به عنوان یک ریز مغذی ضروری شناخته شده است. در واقع کم خونی فقر آهن شایع ترین بیماری کمبود تغذیه ای در جهان است. آهن فرامکس 100 مکمل آهن خوراکی با فرمول پلی ساکاریدی پایدار می باشد.
این محصول توسط فن آوری خاصی ، توسط پوشش پلی ساکاریدی (نشاسته) پوشیده شده است. این پوشش به آهن موجود در فرامکس 100 اجازه می دهد از معده بدون آسیب عبور کند تا از طریق روده کوچک جذب شود و به جریان خون وارد شود. آهن برای تشکیل هموگلوبین، میوگلوبین، سیتوکروم ها و پراکسیدازها موردنیاز و عاملی برای حفظ سلامتی و کمک به تشکیل سلولهای قرمز خون است.
کاهش اندازه یا تعداد گلبول های قرمز یا محتوای هموگلوبین آن ها که تبادل اکسیژن و دی اکسیدکربن را بین خون و سلول های بافتی محدود کند را کم خونی می گویند. کم خونی براساس اندازه ی گلبول قرمز به ۳ دسته ی کلی ماکروسیتیک(بزرگتر از اندازه ی نرمال)، میکروسیتیک(کوچک تر) و نورموسیتیک(طبیعی) تقسیم بندی می شود. نوع دیگر از تقسیم بندی کم خونی براساس محتوای هموگلوبین دو دسته هیپوکروم (رنگ پریده در اثر کمبود هموگلوبین) و نورموکروم (رنگ طبیعی) می باشد.
کم خونی به ۲ علت ایجاد می شود:
– کم خونی های تغذیه ای در اثر کمبود مواد مغذی مانند آهن ، ویتامین ب۱۲ ، اسید فولیک
– کم خونی هایی که ناشی از خونریزی، ناهنجاری های ژنتیکی، بیماری های مزمن و یا مسمومیت های دارویی باشد.
کم خونی فقر آهن: از مشخصه های این نوع کم خونی تولید گلبول های قرمز کوچک و کاهش سطح همو گلوبین خون است.
علل کم خونی فقر آهن:
– دریافت ناکافی آهن در رژیم غذایی و عدم دریافت مکمل.
– جذب ناکافی ناشی از بیماری هایی چون اسهال، سلیاک، اختلالات مزمن گوارشی.
– افزایش نیاز به آهن در دورانی همچون دوران بارداری و شیردهی، شیرخواری، نوجوانی.
– افزایش میزان دفع آهن بدن در زمان قاعدگی، و بیماری هایی چون کولیت اولسراتیو، واریس مری، کرم های انگلی و…
– اختلال در آزاد سازی ذخایر آهن بدن و یا اختلال در استفاده از آهن در بیماری هایی چون التهاب های مزمن
علایم کم خونی:
کم خونی به علت اختلالات در کارکرد سیستم های مختلف بدن با علائم مختلفی همچون کاهش توان انجام کارو کاهش توان در فعالیت های ورزشی، خستگی، بی اشتهایی٬ و یا به خوردن بعضی از مواد مانند یخ و عدم تکامل و رشد ذهنی در کودکان، کاهش قدرت سیستم ایمنی، تغییر رنگ پوست به زرد کم رنگ، التهاب گوشه دهان٬ قاشقی شدن ناخن و در موارد شدید اشکال در بلع همراه است.
اگر کم خونی درمان نشود درنهایت باعث اختلال در کارکرد دستگاه قلبی عروقی بدن شده و درنهایت ممکن است منجر به نارسایی قلبی شود.
تشخیص کم خونی فقر آهن:
برای تشخیص قطعی کم خونی فقر آهن بجز بررسی میزان غلظت هموگلوبین خون نیازمند به بررسی میزان فریتین، ترانسفرین، آهن و بررسی سلول های خون از نظر ریخت شناسی هستیم.
تشخیص کم خونی به عهده ی پزشک معالج می باشد.
درمان کم خونی فقر آهن:
زمانی که شخص دچار کمخونی فقر آهن میشود به جز تغذیه درمانی که نقش مهمی را در افزایش سرعت بهبودی بیمار بازی میکند از مکمل های خوراکی مانند فرامکس 100 که جزء درمان های اصلی کم خونی فقر آهن است نیز باید بهره برد.
آهن به دو صورت فروس و فریک وجود دارد بدن آهن فروس که احیا شده است را از روده ها بهتر جذب می کند جذب آهن فروس ۳ برابر آهن فریک است.
جذب آهن در شرایطی که معده خالی است بهتر صورت می گیرد. اما در بسیاری از افراد٬ مصرف مکمل آهن با معده ی خالی همراه با عوارضی همچون درد ناحیه شکم، سوزش سر دل، اسهال یا یبوست همراه است. در این افراد توصیه می شود که مکمل آهن را همراه با وعده غذایی مصرف کنند والبته این کار قابلیت جذب آهن را بشدت کم می کند.
بعضی بیماران بعلت عدم تحمل مکمل های خوراکی آهن و بعضی از بیماری های گوارشی مانند سلیاک نیازمند دریافت آهن به صورت وریدی و به شکل آهن دکستران هستند.
ماده مؤثره:
هر کپسول شامل 100 میلی گرم آهن المنتال می باشد.
روش مصرف:
روزانه 1 عدد کپسول فرامکس 100 و یا طبق دستور پزشک معالج مصرف شود.
هشدارها:
این فرآورده جهت تشخیص ، درمان و پیشگیری از بیماری نمی باشد.
در دوران بارداری و شیردهی مطابق نظر پزشک معالج مصرف شود.
فرامکس 100 حاوی دوز بالای آهن می باشد ، جهت مصرف با پزشک یا دکتر داروساز مشورت نمایید.
این فرآورده را به مدت 6-3 ماه پس از بازگشت هموگلوبین به سطوح طبیعی ، مصرف نمایید. جهت مصرف به مدت طولانی تر با پزشک خود مشورت کنید.
همراه با غذا و چند ساعت قبل و یا بعد از سایر داروها مصرف شود.
میزان ماده موثره موجود در بسته ، می تواند منجر به آسیب جدی به کودک شود.
طریقه نگهداری:
در دمای اتاق (30-15 درجه سانتی گراد) ، دور از دید و دسترس کودکان نگهداری شود.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.